Solskydd Stockholm

Det finns mängder med olika varianter av solskydd att köpa i Stockholm. Varianterna säljs på mängder av olika platser och de har olika färger, former, funktioner och kvalitet. Vad för sort som passar dig bäst avgörs genom de funktioner du önskar, vilka preferenser du har, hur mycket du kan tänka dig att lägga på solskydd och andra liknande faktorer. Stockholm har bra utbud av solskydd, även om det mesta numera går att köpa online.

Vilken typ av solskydd passar dig?

Det mest klassiska av alla solskydd är de vanliga rullgardinerna. De används främst i sovrum eftersom de ger ett totalt mörker. Ljusinsläppet är nästan obefintligt vilket gör att du inte vill ha dem i rum där lite solljus är välkommet. De går inte att reglera, men de går att dra ned dem halvvägs om man vill ha lite skydd men inte mörker. Alternativen till dessa solskydd är ofta persienner. Persienner går att reglera genom att vinkla skyddet så att ljusinsläppet regleras. Med persienner kommer mer ljus in än med rullgardiner vilket gör att de inte alltid passa i sovrum, speciellt inte om du vill ha totalt mörker när du sover.

Ett typ av solskydd som blivit väldigt populärt i Stockholm men också i andra delar av landet på senare år är lamellgardiner. Lamellgardiner är en mycket stilren och vacker typ av solskydd. De är vertikala lameller som dras åt sidan så att de ligger tätt intill varandra vid sidan av fönstret. De dras sedan ut och går att vinkla lika persiennerna, men åt andra hållet. Ofta är lamellgardiner ljusa i färger vilket ger en bekväm känsla. Lamellgardiner är inte det ultimata solskyddet rent praktiskt, eftersom det inte håller borta ljuset så mycket. Men det är vackert och mjukt och ger ett fint ljust ifrån sig när solen lyser på. I Stockholm blev de snabbt populära, men även i andra delar av landet har de fått fäste.