Tre skjortor du bara måste äga

Casual Skjortor

Nu för tiden finns det en uppsjö av olika typer av skjortor. Att veta vilken typ av skjorta man ska ha till vilken typ av event är inte alltid så lätt. Är man dessutom relativt ung och inte van vid att gå på bröllop, begravning, 50-årsfester, baler, banketter eller andra stora händelser så är det i princip omöjligt att hitta rätt utan hjälp. Därför kommer här några tips. Om du ska ha tre olika typer av skjortor i din garderob hemma så skulle vi rekommendera följande tre:

Skjortor för vardagen

Skjortor är alltid snyggt. Det handlar om att inte välja fel typ av skjorta till fel event. Om du gillar att klä dig i skjortor så finns det inte många dagar då du behöver vara utan. En casual skjorta är en avslappnad skjorta som du kan bära i vardagen. När du ska köpa en skjorta av denna typ så leta efter skjortor som är bekväma och som inte hänger tillsammans med kostymer, flugor och slipsar i affärerna. Skjortorna är gjorda av ett mjukt material för högsta komfort. En vardaglig skjorta ska inte behövas stoppas in innanför byxorna vilket betyder att den oftast är kortare än skjortor ämnade för mer uppklädning. En vardaglig skjorta kan ha vilka mönster som helst vilket gör att du kan experimentera med färger och former helt fritt.

Skjortor för kalaset

När du är bjuden på en tillställning som kräver lite finare kläder så är det skjortor av detta slag som du söker. Det finns lite tydligare ”regler” som gäller när du ska klä dig fint. Skjortor av det här slaget är ofta vita utan mönster och materialet är ofta av en mer glansig karaktär. De har en klassisk krage som fungerar perfekt till slips (och helt OK med fluga) och är längre än skjortor avsedda för vardagar eftersom de ska stoppas in innanför byxorna. Denna typ av skjorta är ett absolut måste i din garderob. Om du mot all förmodan inte gillar att klä dig i skjortor så är skjortor för vardagen inte ett måste, men du kan inte komma undan din brors bröllop med en t-shirt.

Skjortor för banketter

Det är kanske inte den första skjortan du behöver införskaffa, men den är så otroligt snygg så vi valde att ta upp den ändå. Detta är inte en typ av skjorta som du kommer att använda så ofta, men synd är det. Ska du någon gång klä dig i smoking så är det skjortor av det här slaget som du kommer att behöva. Kragen är avsedd för att fungera perfekt med en bred och stor fluga och framsidan av skjortan kan vara veckad. Ett alternativ till att köpa en smokingskjorta är att hyra den vid tillfälle du behöver den.