Skapa en kreativ och inspirerande arbetsplats med loungemöbler

Loungemöbler

Vill du skapa en mer kreativ och inspirerande arbetsplats för dina anställda? Färg, form och bekvämlighet påverkar oss människor i stor utsträckning. Hur kontoret utformas har visat sig vara viktigare än vad man tror, så om du vill göra en positiv inverkan på din personal bör du ha detta i åtanke när du väljer möbler för kontoret.

Studier har visat samband mellan olika parametrar som kan vara avgörande för både kreativitet och produktivitet. Exempelvis har färgval stor påverkan på vår kreativa output. Hur man påverkas av färg är dock ganska individuellt och olika färger har även visat sig ha olika effekt i olika branscher. Hur som helst, så bör ett noga avvägande göras vid färgval då det har en emotionell effekt och kan påverka människans humör.

Med enkla medel kan du forma en atmosfär som bjuder in till fler kreativa utbyten mellan de anställda som kan komma vara avgörande för bolaget. Man har sett att social interaktion har en högre kreativ output vilket gör att naturliga mötesplatser blir ett viktigt inslag i kontorsmiljö. Skapa platser där anställda kan mötas för att utbyta tankar och idéer istället för trista konferensrum med dålig belysning.

Komfort och kreativitet går hand i hand

Man har även sett ett samband mellan komfort och kreativitet, dessutom så har utveckling av teknik gjort det möjligt att anamma ett mer mobilt arbetssätt och bör därför beaktas. När du inreder ditt kontor är det alltså viktigt att skapa ytor för variation; Det passar inte alla att sitta vid ett skrivbord hela dagarna och miljöombyte kan väcka nya idéer som kan gynna din lönsamhet. Vi behöver fler bekväma ytor, exempelvis så kan man skapa en fräck och komfortabel lounge för informella möten, kafferaster eller kundmöten. En lounge skulle kunna bli en perfekt plats för dina anställda att komma ifrån en ensidig arbetsrutin och samtidigt öka produktiviteten.

Till sist: Låt möblerna berätta om din verksamhet och ditt varumärke. Utforma en miljö som ger avtryck och skapar en attityd som motsvarar din business. Du vill vara en arbetsplats som dina gäster längtar tillbaka till, som dina anställda aldrig vill gå hem ifrån och som får dina konkurrenter att avundas. Våga välja loungemöbler med starka färger, unik formgivning och hög komfort. Se inredningen som en investering som kan generera pengar för en lång tid framöver.