Limfog – okänt men användbart överallt

limfog

Nu för tiden används limfog på många ställen i byggen. Limfog är en smart sammansatt resurs som har många fördelar och funktioner. Det är också inte speciellt svårt att lära sig använda sig och arbeta med limfog.

Limfog är egentligen en så simpel sak som tätt sammanpressade och ihop limmade träskivor. Man tar skivornas längd och sätter dem utefter varandra. Det är viktigt att fibrerna på träskivorna är parallella och åt samma håll. Men faktum är att du knappast kommer at tillverka din egen limfog, så exakt hur det går till när det skapas är på sätt och vis inte viktigt.

Istället bör du förstå att det finns olika sorters limfog som passar bra till olika saker. Den största skillnaden mellan sorterna är givetvis vilket träslag som träskivorna är. Det är vanligt i Sverige att limfog är gjort av furu eller gran, detta har sina naturliga anledningar. Men det finns andra alternativ som ibland kan vara mycket bättre. Här gäller det att läsa på och höra sig runt. Ha en klar bild av vad du ska använda ditt limfog till innan du handlar. Limfog kan också ha andra namn än just limfog, så håll ögonen öppna för alternativa namn så att du inte missar det du letar efter på grund av att det kallas något annat i just den affären du befinner dig i.

Som med allt annat här i världen så lär man sig genom att försöka. Men var försiktig när du arbetar med någonting för första gången. Det är inte speciellt stor risk att du skadar dig på limfog eller när du arbetar med det, men för att slippa misstag som kan kännas framförallt i plånboken så bör du antingen ta professionell hjälp eller ta hjälp av någon du känner med mer erfarenhet. De sistnämnda kommer göra att du lär du snabbt och rekommenderas starkt.

Bilden lånad från Nissabo.se.