Ekologisk hudvård blev succé på arbetet

På vårt företag har vi allt mer börjat fokusera på de små sakerna som gör att vara anställda mår så bra som de möjligen kan. Vi inser att små förändringar i arbetsmiljön kan göra stor skillnad. Till exempel har vi höjt temperaturen på vårt kontor, där många tidigare upplevde att de frös. Vi har köpt in nya kontorsstolar som tillåter våra anställda att vara mer aktiva vid sina skrivbord och vi har dessutom börjat med aktiva fikaraster för att inkludera alla i samtalen och gemenskapen.

Vårt senaste grepp handlar om en så enkel sak som ekologisk hudvård. All tvål och handcréme som finns på våra toaletter kommer ifrån en serie av ekologisk hudvård från Maria Åkerberg. Själv har jag inte funderat så mycket på fördelarna med ekologiska hudvård förens en av mina anställda nämnde att hans dotter var allergisk mot i princip alla vanliga produkter och att de nu gått över helt till ekologisk hudvård. Det hade gjort en enorm skillnad och nu hade dottern inga problem längre. Jag frågade runt land mina andra anställda och det var många andra som tyckte att ekologisk hudvård var bättre både för dem själva och för miljön.

Nu har vi haft ekologisk hudvård, så som tvål, handcréme och våtservetter i tre veckor nu och flera personer uppger att de tycker att det känns både fräschare och bättre att använda de ekologiska produkterna jämfört med vanliga. Jag är väldigt nöjd att vi genom så simpla medel har lyckats skapa en bättre upplevelse för våra anställda. Vi kommer fortsätta att söka nya sätt att optimera vår arbetsmiljö även framöver. Det kanske inte kommer bli lika enkelt som att bara byta till ekologisk hudvård men vi kommer fortsätta att söka nya vägar. Vi anser att våra anställdas välmående är det viktigaste steget för fortsatt lyckad produktion.