Hur du får din matta att passa: Expertråd

Du har äntligen gått och köpt dig en ny, fin och fräsch matta. Det enda som är kvar nu att göra är att installera din nyinköpta matta. Du behöver inte anlita någon expert, utan med den här guiden kan du enkelt och smidigt installera din egen matta. Utan krångel och extra kostnader. Den här guiden kommer att hjälpa dig med din installation.

  1. Börja med att mäta rummet

Det första du behöver göra gärna innan du köper din matta är att mäta ditt rum. Du börjar genom att rita ett simpelt diagram över ditt hem eller ditt rum. Det behöver inte bli perfekt, utan det viktiga är att det ger en överskådlig bild. En simpel ritning, helt enkelt.

Ett tips är att om ditt rum formar en perfekt kvadrat eller rektangel, så kan du multiplicera bredden med höjden för att få fram storleken på din matta.

  1. Addera en extra 5% i storlek

Att lägga till en 5% i storlek på din matta är alltid bra att ha.

  1. Ha rätt verktyg

För att kunna få allting rätt samtidigt som du kan arbeta på korrekt sätt – så behöver du ha en del verktyg. Det finns bra verktyg, och så finns det lite sämre verktyg. Det är bra att ha de mest grundläggande verktygen som handskar, mattkniv, hammare, penna, tejp och byxor med skydd vid knäna, så att du kan arbeta länge och inte behöva sluta på grund av att det gör ont i knäna.